Városlista
2024. május 28, kedd - Emil, Csanád

Hírek

2011. Október 27. 14:17, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Nem privatizálják a postákat

Nem privatizálják a postákat

Versenybe száll a multikkal a Magyar Posta Zrt. a postai piac 2013-as megnyitása után – mondta Geszti László, a társaság vezérigazgatója a Magyar Nemzetnek. Elmondta: a vidéki postákat nem adják bérbe, nem privatizálják.

Az üzemeltetést fogják átadni, az infrastruktúra, a berendezések, az ingatlan és minden más a posta tulajdonában marad. A Magyar Posta Zrt. üzemeltetési szerződést köt a hivatalokat kézben tartókkal. A társaság által elvárt és meghatározott feladatok elvégzéséért az anyavállalat fizet majd üzemeltetési díjat, ugyanakkor egyéb tevékenységekből pluszbevételre is szert tehet a vállalkozó.A cél az, hogy a postahely üzemeltetőjét is érdekeltté tegyék abban, hogy gazdaságosan bánjon az erőforrásokkal, esetleg nyereséget termeljen. A vezérigazgató elmondta azt is, hogy a társaságnál egyfajta kultúraváltásra készülnek, és a céljuk az, hogy a piacon verjék meg versenytársaikat.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 27. 16:16, hétfő | Belföld

Meghalt két ember egy balesetben az 54-es főúton Bócsánál

Két ember meghalt, miután egy busz és egy autó összeütközött az 54-es főúton Bócsa külterületén - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfő reggel a police.hu oldalon.

2024. Május 27. 10:53, hétfő | Belföld

Mintegy ezerrel több a jelölt az önkormányzati választáson, mint öt éve

Mintegy ezerrel több jelölt indul az önkormányzati választáson, mint az öt évvel ezelőttin; a polgármesterjelöltek száma 4 százalékkal, az egyéni választókerületi jelölteké 18 százalékkal nőtt 2019-hez képest

2024. Május 27. 10:50, hétfő | Belföld

Ennyien halnak meg évente Magyarország útjain

A szám fokozatosan csökken, de így is fájóan sokan vesznek oda közlekedési balesetekben.

2024. Május 27. 10:47, hétfő | Belföld

Megvan a végleges döntés a következő magyar űrhajósról