Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Február 09. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Nem vesznek fel jutalmat a helyi vízművek vezérigazgatói

Nem vesznek fel jutalmat a helyi vízművek vezérigazgatói

A regionális víziközmű-szolgáltatók vezérigazgatói úgy határoztak, csatlakoznak a közszférához, nem vesznek fel prémiumot és egyéb béren kívüli juttatást, ha nincs gazdasági növekedés. A kormány álláspontja szerint, amíg nem emelkedik az ország GDP-je, addig nem lehet plusz kiadással terhelni a költségvetését, azaz nem jár jutalom a kormánytisztviselőknek.

Annak ellenére, hogy az öt nagy regionális víziközmű-szolgáltató vállalatra nem vonatkozik a prémiumstop, a társaságok vezérigazgatói magukra nézve kötelező érvényűnek tekintik a kormányzati szándék végrehajtását saját területükön is, úgy döntöttek, hogy önként csatlakoznak a közszférához, nem vesznek fel prémiumot és egyéb béren kívüli juttatást.

„Felelősen gazdálkodó állami vállalatok vezetőiként kötelességünk mindent megtenni a szolgáltatási színvonal megtartása mellett a legköltséghatékonyabb működés biztosítása érdekében, ezért több takarékossági intézkedés bevezetése mellett úgy döntöttünk, hogy prémiumot és egyéb béren kívüli juttatást nem veszünk fel.” – mondta Winkler Tamás, a Dunanántúli Regionális Vízmű Zrt. vezérigazgatója. „Ennek a vezetési gyakorlatnak jó példája, hogy a DRV esetében 2013-ban 16 százalékkal kevesebbet költünk a vezetőkre, mint az előző évben, miközben a munkavállalók bére a tavalyi szinten marad.” – tette hozzá Winkler.

Az öt nagy regionális vízmű szerint –Dunántúli Regionális Vízmű Zrt., Duna Menti Regionális Vízmű Zrt., Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt., Északdunántúli Vízművek Zrt., Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. – egyértelműen látszik, hogy a szektort érintő intézkedések - a gazdaságos üzemméretre való törekvés, a szolgáltatások minőségének javítása és a fejlesztések - mind a víziközmű szektor megerősödését fogják eredményezni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között:

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.