Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. December 18. 17:08, vasárnap | Helyi önkormányzati
Forrás: Döbrököz TV

Nincs kifizetetlen számlája a döbröközi önkormányzatnak

Nincs kifizetetlen számlája a döbröközi önkormányzatnak

Közmeghallgatást tartott a döbröközi képviselő-testület. Szili Lajosné polgármester beszámolójából kiderült, hogy a lakosságszámban szerényen bár, de gyarapodó község önkormányzata stabilan gazdálkodik.

A helyi általános iskolában december 12-én este megjelent közel negyven érdeklődő előtt a teljes létszámban jelenlévő képviselő-testület beszámolóját Szili Lajosné polgármester olvasta fel.

Az önkormányzat korábban megszorító intézkedéseket hozott meg, és igyekszik megfontoltan és takarékosan gazdálkodni. A feladatok gyarapodásával járó nagyobb kiadások és az állami normatívák csökkenése ellenére biztonságos működőképességüket idén is megőrizték.

Nincs egyetlen kifizetetlen számlájuk sem. Az energiatakarékos villanyhálózat kiépítésére még 2001-ben felvett hosszúlejáratú hitelük idén decemberben lejár. Így törleszteniük januártól csak a művelődési ház integrált közösségi szolgáltató térré (IKSZT-vé) alakításához felvett 15 millió forintnyi rövid lejáratú hitelüket kell jövő május 31-ig.

A 2011. évről szóló beszámolóból az is kiderült, hogy Döbröközt jelenleg 2053-an lakják, akik közül 364-en 18 év alattiak, 1192-en aktívkorúak, 491-en pedig 60 év felettiek. A faluban idén eddig 19 baba született, 17 haláleset történt és 8 pár döntött a házasságkötés mellett. A 911 lakáscélú ingatlanból 138-ban nem lakik senki, és 58 van külföldiek kezében.

A többek között a közfoglalkoztatás eredményeit és a szemétszállítás problémáját részletesen ismertető beszámoló - melynek teljes szövege itt olvasható - után több hozzászólás és kérdés hangzott el az érdeklődők részéről. Ezekre a polgármester és a képviselők reagáltak és adtak választ. A közmeghallgatás részletes beszámolóját ide kattintva olvashatja el Döbrököz honlapján.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:22, hétfő | Sport

Ultrabalaton - Rekordok várhatók a 211 km-es versenyen

Több mint huszonötezren vesznek részt Magyarország legnépesebb tömegsport rendezvényén, a 18. alkalommal sorra kerülő NN Ultrabalatonon, amelyet csütörtöktől vasárnapig rendeznek meg balatonfüredi versenyközponttal.

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.