Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Október 22. 08:04, vasárnap | Sport
Forrás: MTI

Női kézilabda BL - A Győr három góllal nyerte az Odense elleni rangadót

Női kézilabda BL - A Győr három góllal nyerte az Odense elleni rangadót

A Győri Audi ETO 32-29-re nyerte a dán Odense elleni rangadót a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában, szombaton.

Eredmény, női BL, csoportkör, 5. forduló, A csoport:

Győri Audi ETO KC-Odense HB (dán) 32-29 (16-12)
----------------------------------------------
lövések/gólok: 51/32, illetve 53/29
gólok hétméteresből: 5/1, illetve 2/1
kiállítások: 2, illetve 8 perc

A négy forduló után százszázalékos Győr és a legutóbbi három BL-mérkőzését megnyerő Odense találkozójának az adott pikantériát, hogy a kisalföldiek dán trénere, Ulrik Kirkely ezt megelőzően épp a dán csapatot irányította és most nézett először szembe korábbi együttesével.

Kiválóan kezdett a magas iramot diktáló Győr (4-1), ledolgozta azonban a különbséget a dán rivális (7-7). A házigazda kapujában remekelt Sandra Toft, az előzetes várakozásoknak megfelelően gyors volt a tempó és szoros az állás a folytatásban, egészen az első félidő hajrájáig, amikor is 15-10-re ellépett az elmúlt kiírásban bronzérmes magyar klub. A Győr remek támadójátékának vezére Stine Oftedal volt, aki a szünetig ötször volt eredményes, míg Toft tíz lövést védett.

A második játékrészre is maradt a magas iramú és minőségű, rangadóhoz méltó kézilabda, sok gól esett gyors támadások végén, Oftedal változatlanul remekül irányított és volt befejező ember. A Győr többször is két beállóval támadott, a félidő derekán pedig 28-21-nél kért időt az elmúlt három idényben a Viperst BL-győzelemig vezető Ole Gustav Gjekstad. A hazaiak a hajrában négy gólnál nem engedték közelebb az Odensét, egyedül az utolsó támadásukkal zárkóztak háromra a vendégek, így a Győr megőrizte hibátlan mérlegét a csoportban.

Ez volt a két együttes 9. európai kupameccse, egy döntetlen mellett az ETO 8. sikerét aratta.

Oftedal lett a mérkőzés legeredményesebbje, 11 lövéséből 10-et váltott gólra, míg Emilie Hovden és Estelle Nze Minko 5-5 találattal járult hozzá a sikerhez, míg a kapuban Toft 44 lövésből 15-öt hárított. A vendégeknél Elma Halilcevic hétszer, Maren Nyland Aardahl hatszor volt eredményes.

"Nagyon gyors volt a találkozó, erre is készültünk előzetesen, az ellenfél hozzájárult, hogy magas nívójú, remek mérkőzést játszhassunk. Támadásban és védekezésben is sikerült kontrollálnunk a játékot a meccs jelentős részében" - értékelt sajtótájékoztatón Ulrik Kirkely, aki kiemelte: mivel az ellenfél kapusai sokat védtek, fontos volt a hatékonyság és a nagyobb különbség kialakítása, hogy végül háromgólos győzelmet arassanak.

Oftedal szerint a magas tempójuknak köszönhetően tudták elérni céljukat. Hangsúlyozta, hogy az ellenfél tapadt rájuk és nagy különbségnél sem adta fel.

Korábban:
DVSC Schaeffler-Buducnost Podgorica (montenegrói) 27-22 (12-10)

Címkék: győr, kézilabda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.