Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2013. Augusztus 09. 13:00, péntek | Helyi
Forrás: MTI, fotó: duol.hu

Nőtt a nem támogatott állások száma Tolnában

Nőtt a nem támogatott állások száma Tolnában

Nőtt júniusban a nem támogatott álláskínálat Tolna megyében, ahol leginkább szakmunkásokat kerestek a munkáltatók - közölte a Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja az MTI-vel.

A szervezet tájékoztatása szerint a hónap folyamán 938 állásra jelentettek be új munkaerőigényt, ebből 267 álláshelyhez nem igényeltek állami támogatást.
Ez számszerűen és arányában is több a májusban jelzett támogatás nélküli munkaerőigénynél; akkor 148, egy évvel korábban 185 ilyen állást jelentettek be a munkaügyi kirendeltségeken.
A munkaerőigény 26,2 százaléka a kereskedelem, gépjárműjavítás, 25,8 százaléka a feldolgozóipar, 11,2 százaléka az építőipar, 10,4 százaléka pedig az adminisztratív és szolgáltatást támogató tevékenység területéről érkezett.
A munkaügyi központ adatai szerint 37 állásajánlat segédmunkára, 89 betanított munkára, 126 pedig szakmunkára vonatkozott. A segéd- és betanított munkásokat jellemzően feldolgozóipari, a szakmunkásokat fele részben a kereskedelmi ágazatban működő, kisebb részben feldolgozóipari, illetve építőipari foglalkoztatók keresték.
A támogatás nélküli állásokra igényelt munkaerő nagy részét, 84,3 százalékát határozatlan, 15,7 százalékát határozott idejű foglalkoztatásra keresték a munkáltatók.

Címkék: álláskereső

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.