Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2023. Április 19. 09:42, szerda | Helyi

„Nyuszi Kupa” családi programra hívta a DOVASE egyesület legfiatalabb atlétáit

„Nyuszi Kupa” családi programra hívta a DOVASE egyesület legfiatalabb atlétáit

A tavaszi szünet után mozgalmasan indult a hét.

A DOVASE egyesület hét éve működtet Kölyökatlétika csoportokat a város és környékbeli iskolákban. A „KÖLYÖKBŐL ATLÉTA PROGRAM” a Magyar Atlétikai Szövetség országos programja, ahol minden 6-12 éves gyermek heti egy alkalommal, ismerkedik játékos formában az atlétikával, majd, aki kedvet érez csatlakozhat az egyesület szervezett utánpótlás edzéseire több korosztályban.

A „Nyuszi Kupa” elnevezésű családi programra hívta a DOVASE egyesület legfiatalabb atlétáit. A rendezvény célja az volt, hogy a gyermekek jól érezzék magukat, miközben az atlétika alap mozgásait gyakorolva egy tartalmas délután töltsenek el, igazi verseny hangulatban. Négy iskolából: a József Attila Általános Iskolából, Evangélikus Iskolából, Szent Orsolya Bencés Iskolából és a Kaposszekcsői Általános iskolából, összesen 106 gyermek vett részt a megmérettetésen.

A program közös bemelegítéssel kezdődött, majd mindenki a választott ügyességi -és futó versenyszámában küzdhetett. Az U9 és U10-es korosztálynak helyből távolugrás, medicinlabda dobás, szlalom-sprint futás és 400 méteres futás, az U12-es és u13-as korosztálynak helyből hármasugrás, medicinlabda dobás, gát-sprint futás és 600 méteres futás szerepelt a programlistán.
Az esemény lebonyolításában óriási csapatmunka és összefogás mutatkozott az egyesület és az atlétikát szerető emberek részéről, hiszen a város szépkorú testnevelői (Révész Mária, Miszlai József, Dékány István, Szuprics János, Tarr Imre, Fazekas Gáspár) az egyesület vezetője -és edzői, és a versenyző korú idősebb atlétái maximális segítséget nyújtottak. Ezúton is köszönjük mindenkinek!

Az eredményhirdetést megelőzően egészséges falatokkal kínálták a sportoló gyermekeket, majd versenyszámonként és korosztályonként érmeket, oklevelet osztottak, senki nem távozott üres kézzel. Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.
Az atlétika „A SPORTOK KIRÁLYNŐJE”, örök sportág és minden mozgás alapja, változatos, tele lehetőségekkel, hiszen minden gyermek megtalálja a számára legelőnyösebb mozgásformát, így választhat, hogy dobni szeretne, ugrani, illetve futni rövidtávon vagy közép-illetve hosszabb távon. A gyermekek egész életre szóló edzettséget kapnak, miközben egészséges fiatalokká válnak és közben barátságokat kötnek, élményekkel gazdagonak, megtanulnak küzdeni, kitartani. Ezt egyesületük mottója is hűen tükrözi: „HAJRÁ, GYERÜNK DOVASE, NEM ADJUK FEL SOHASE!”

A verseny részleteiről Halmainé Horváth Katalin, a DOVASE edzője számolt be.

Címkék: atlétika, DOVASE

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!