Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2018. Október 31. 13:08, szerda | Helyi
Forrás: Dombó Média

Ösztöndíjasokat köszöntöttek

Ösztöndíjasokat köszöntöttek

A Dombóvári Illyés Gyula tehetséggondozó Program friss ösztöndíjasait Szabó Loránd polgármester az október 26-i képviselő-testületi ülés előtt köszöntötte.

A város önkormányzata 2015 decemberében kötött megállapodást a Dombóvári Illyés Gyula Gimnáziumért Alapítvánnyal és a középfokú oktatási intézménnyel a híres íróról-költőről elnevezett helyi tehetséggondozó program megvalósítására való együttműködésre a településen lakó tehetséges, rászoruló diákok tanulmányainak és továbbtanulásának támogatása érdekében. Ennek keretében az önkormányzat azt vállalta, hogy a 2016/2017-es tanévtől kezdődően felmenő rendszerben évfolyamonként legfeljebb három városi gimnazistának tanévente 10 hónapon keresztül 10.000 forint összegű havi ösztöndíjára biztosít fedezetet a nevezett alapítvány részére. A programba az alapítvány által kiírt pályázatra való jelentkezés alapján kerülhetnek be a 9. évfolyamot megkezdő tanulók és a feltételek teljesítése esetén akár a gimnáziumi tanulmányaik befejezéséig jogosultak lehetnek az ösztöndíjra.
A szeptemberben indult idei tanévben immár harmadik alkalommal kerül sor új fiatalok bevonására. A friss ösztöndíjasokat - Kardos Lászlót, Komprádt Pannit és Pápai Patrícia Grétát - Szabó Loránd polgármester az október 26-i képviselő-testületi ülés előtt köszöntötte.
Velük együtt jelenleg összesen hatan vesznek részt a tehetséggondozó programban, miután egy korábbi ösztöndíjas diák elhunyt, ketten pedig nem érték el a támogatáshoz megkívánt tanulmányi eredményt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.