Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2016. November 24. 07:24, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Öt településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap

Öt településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap

Öt településen tartanak vasárnap időközi önkormányzati választást:

Erdőtarcsán és Szuhakállón polgármestert, Markócon és Pálosvörösmarton településvezetőt és képviselő-testületet, Siófokon pedig roma települési nemzetiségi képviselőket választanak.

A Nógrád megyei Erdőtarcsán azért lesz időközi választás, mert Markó Anita (független) polgármester augusztusban lemondott posztjáról. A vasárnapi választáson öt jelölt indul a tisztségért: Varga Péter, Varga Péterné Tóth Csilla, Sebestyénné Brodács Hajnalka és Csizmár Gyula független jelölt, Herédi Sándor pedig a Magyar Munkáspárt színeiben méretteti meg magát. A választói névjegyzékben 440 helybéli szerepel.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szuhakállón ugyancsak a korábbi településvezető lemondása miatt tartanak időközi választást. A mintegy ezerfős település 794 választópolgára négy polgármesterjelölt közül választhat: a posztért a korábbi polgármester, Dávid István mellett indul Tóth Zoltán és Szotáczki Attila (valamennyien függetlenként), valamint a Magyar Munkáspárt színeiben aspirál a tisztségre Tóth Ferenc.

A Baranya megyei Markócon polgármestert és képviselőket is választanak, mivel a képviselő-testület nyáron feloszlatta magát. A polgármesteri tisztségért Lantos Tamás Ferenc korábbi polgármester és Kovács Sándor verseng, a két képviselői helyre öten pályáznak, mindannyian függetlenek. A 70 lakosú dél-baranyai község választói névjegyzékében 51-en szerepelnek.

Szintén a képviselő-testület önfeloszlatása miatt választanak polgármestert és képviselőket a Heves megyei Pálosvörösmarton. A testület augusztus végén oszlatta fel magát. A településen élő 555 választópolgár három polgármesterjelölt közül választhat: Bene-Sinkó Beáta függetlenként, Gál Benedek a DK és az MSZP közös jelöltjeként, Nagy Attila Tibor pedig a Magyar Munkáspárt színeiben indul. A négy képviselői helyre 17 jelölt közül lehet választani.

Vasárnap egy időközi települési önkormányzati választási is tartanak, a Somogy megyei Siófokon két roma települési nemzetiségi képviselőt választanak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során