Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Szeptember 05. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: orientpress

Péntekre derül ki, mikor jön az újabb rezsicsökkentés

Péntekre derül ki, mikor jön az újabb rezsicsökkentés

Nem bizonytalanság, hogy nincs még konkrét idöpontja az újabb rezsicsökkentésnek. Egyelőre mindkét lehetőség - a fűtési szezon kezdete és a január elseje mellett is vannak érvek - mondta Kocsis Máté, az m1 Az Este című műsorában. Hozzátette: a csökkentés mértékéről a Fidesz frakció háromnapos ülésén döntenek, és Kocsis Máté szerint annak mértéke akár több is lehet a tervezett 10 százaléknál. Részleteket pénteken tudnak majd mondani.

A Fidesz kommunikációs igazgatója elmondta: a párt háromnapos frakcióülésén alaposan mérlegelni fogják ezeket az érveket, és Németh Szilárdtól, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős munkacsoportjának vezetőjétől, illetve Fónagy Jánostól, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkárától kértek egy átfogó tájékoztatást, és ők tesznek majd javaslatot a bevezetés időpontjára. Ezek alapján fognak majd dönteni, ennek eredményéről pedig pénteken tudnak majd többet mondani - tette hozzá Kocsis Máté.

Arra a felvetésre, hogy számítanak-e bármiféle válaszlépésre a szolgáltatók részéről, a kormánypárti képviselő azt mondta: Németh Szilárd beszámolója erre is alaposan kitér majd. Emlékeztetett rá, hogy eddig 560 millió forint bírságot szabott ki a fogyasztóvédelmi hatóság azokra a cégekre, amelyek nem, vagy nem egyértelműen érvényesítették a korábbi rezsicsökkentést. Ilyenre most is számítanak, de a Fidesz elkötelezett abban, hogy a magyar családok terheit minél előbb csökkentse - hangsúlyozta, hozzátéve: arra nem készülnek, hogy valamelyik cég esetleg megszüntetné a szolgáltatást.

Kocsis Máté szerint a csökkentés mértéke akár több is lehet a tervezett tíz százaléknál, hiszen - mint mondta - egy 30 százalékos csökkentés sem adná vissza a családoknak azt, amit 2002 és 2010 között például a gáz 150 százalékos emelésével elvettek.

A politikus úgy véli: a magyar gazdaság stabil és jól teljesít, így megvannak a források a rezsicsökkentésre, ahogy a gyed és a családi adókedvezmény tervezett kiszélesítésére is, amely kérdéseket szintén megvitatnak a frakcióülésen. Ezekkel kapcsoltban a nemzetgazdasági miniszter tesz majd javaslatot a képviselőcsoportnak. Kocsis Máté szavai szerint a gyed és a családi adókedvezmény kiszélesítésére is 30-50 milliárd forint közötti forrás áll rendelkezésre külön-külön.

A hús áfájának csökkentésével kapcsolatban a Fidesz kommunikációs igazgatója azt mondta: a kormánypárt árcsökkentésben gondolkodik, ami nem feltétlenül egyezik meg az áfa csökkentésével, mert azt nem biztos, hogy érvényesítik áraikban a kereskedők. Ezzel kapcsolatban a vidékfejlesztési tárca tesz majd javaslatokat a képviselőcsoportnak - tette hozzá.

A devizahitelesek problémájával kapcsolatban a politikus azt hangsúlyozta, hogy nem tartanák igazságosnak, ha az adófizetők állnák jelentős részben a terheket olyan szerződések esetében, amely magánszemélyek és bankok között jöttek létre, így ebben az esetben a pénzintézeteknek kell majd valószínűleg többletterhet vállalniuk. Minderről a hirado.hu ad tájékoztatást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során