Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Szeptember 23. 10:43, péntek | Helyi
Forrás: Dombóvári Rendőrkapitányság

Pénze nem volt és elfáradt a gyaloglásban – inkább kerékpárt lopott

Pénze nem volt és elfáradt a gyaloglásban – inkább kerékpárt lopott

A történet úgy folytatódott, hogy szeptember 20-án 23.55-kor a helyi körzeti megbízott igazoltatott egy kerékpározó férfit Szakcson. Mindez azért érdekes, mivel az igazoltatott személyt aznap délután vezették elő.

Mivel idézés ellenére sem jelent meg korábban az illető egy tárgyaláson, a rendőrség előbb a Dombóvári Rendőrkapitányságra, majd onnan a Bonyhádi Bíróságra vezette elő.

Az éjszakai igazoltatáskor a férfi először arra hivatkozott, hogy egy ismerősétől kapta kölcsön a kerékpárt, azonban erről a védekezésről rövid idő alatt kiderült, hogy nem fedi a valóságot.

A 19 éves fiatalember egyszerűen pénz nélkül, gyalogosan indult haza a tárgyalást követően, azonban Alsóleperden megakadt a szeme a lezáratlan, kerítésnek támasztott MTB kerékpáron. Gondolt egy merészet, az éjszaka leple alatt nyeregbe pattant, és kerékpározva folytatta útját hazáig.

A körzeti megbízott éberségének köszönhetően a bicikli tulajdonosa – egy 16 éves alsóleperdi lány – még azelőtt visszakapta a kerékpárját, hogy annak eltűnését bejelenthette volna.

Mivel a kerékpár értéke a szabálysértési értékhatárt nem haladja meg és minősítő körülmény sem merült fel az eltulajdonítással kapcsolatban, így tulajdon elleni szabálysértés miatt folyik az eljárás a Dombóvári Rendőrkapitányságon a szakcsi férfi ellen.
Tettéért 150 000 Ft-ig terjedő pénzbírságra vagy 60 napig terjedő elzárásra büntethető.

Címkék: kerékpárlopás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.