Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Július 10. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: orientpress

Pénzt kapnak a vasutasok

Pénzt kapnak a vasutasok

A vasutasok 2013-as egyszeri bérkifizetéséről állapodott meg hétfőn a MÁV Zrt. és a Vasutas Szakszervezetek Szövetsége – közölte a vasúttársaság. A megállapodás révén a MÁV-csoport munkavállalói fejenként bruttó 25 ezer forinthoz jutnak, ami a vasutas munkavállalók jövedelmi helyzetének javítását célozza, s a vasutasnapig, azaz július 12-éig megérkezik a munkavállalók számláira.

A bérfejlesztési megállapodást a közlemény szerint Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója, Bánhidi-Nagy Attila, a MÁV Zrt. humánerőforrás-igazgatója, Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) elnöke, Papp Zoltán, a Vasutasok Szakszervezetének (VSZ) elnöke és Kiss László, a Mozdonyvezetők Szakszervezetének elnöke írta alá.

A megállapodás szerint a MÁV Zrt.-nél és a teljes körű konszolidációjába bevont leányvállalatainál, valamint a MÁV Kert Kft.-nél és a MÁV Vasútőr Kft.-nél a bérkifizetés csak azokat a munkavállalókat illeti meg, akiknek a munkaviszonya az érintett vállalatoknál 2013. január 1-jétől 2013. július 1-ig folyamatosan fennállt, és nem tartoznak a vállalatnál működtetett prémiumrendszer hatálya alá.

A Vasutas Szakszervezetek Szövetségén kívüli érdek-képviseleti szervezetekkel kedden írja alá a megállapodást a MÁV Zrt. A vasúttársaság közölte továbbá, hogy folytatja a bérfejlesztési tárgyalást a vasutas-szakszervezetekkel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.