Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2019. Április 02. 11:16, kedd | Helyi
Forrás: Dombó Média

Pótolták a tönkretett facsemetéket

Pótolták a tönkretett facsemetéket

A Kis Polgárok Parkjának Róka-völgyi részében március 28-án azok a városlakók gyűltek össze, akik Szabó Loránd polgármester „Ott leszek!” címmel meghirdetett akciójához csatlakozva tiltakozni kívántak a vandalizmus ellen.

Néhány nappal korábban a település „zöld tüdejének” számító Konda-patak völgyében 20 kettétört, vagy gyökerestől kitépett és szétdobált facsemete fogadta a helyi jelentőségű természetvédelmi terület takarítására érkező közmunkásokat. Ezek azok közül valók voltak, amiket tavaly ősszel ültettek el a Kis Polgárok Parkjának Róka-völgyi részén azok a dombóvári szülők, akiknek az azt megelőző évben gyermekük született. Az a tábla is eltűnt, melyen a csöppségek neve volt olvasható.
A barbár cselekedetet mélységesen elítélő Szabó Loránd polgármester „Ott leszek!” címmel a város hivatalos facebook-oldalán - a Természetesen Dombóváron - felhívást intézett a város jóérzésű lakóihoz, melyben azt kérte, hogy minél többen jöjjenek el március 28-án a Szállásréti-tó és a Shell üzemanyagtöltő állomás között félúton található területre.
Sok anyuka, apuka és gyermek mellett civil szervezetek tagjai, önkormányzati képviselők, hivatali dolgozók és a település azon lokálpatriótái vettek részt a társadalmi megmozduláson, mellyel az értelmetlen pusztítás ellen tiltakoztak. Ők visszaültették a földbe a gyökerestől kitépett fákat, a kettétörteket pedig új csemetével pótolták.
- Én hiszek abban, hogy a közösség erejével fel lehet lépni a vandalizmus ellen - mondta Szabó Loránd. - Sokan voltunk és megmutattuk azt, hogy nem hagyjuk magunkat.
A polgármester arról is beszámolt, hogy az önkormányzat ismeretlen elkövető ellen természetkárosítás miatt tett feljelentésében a rendőrség nyomoz. A kapitány és a bűnügyi osztályvezető szerint is van remény arra, hogy elkapják a rongálót, vagy rongálókat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.

2024. Május 09. 07:30, csütörtök | Helyi

Májusi áreső aranyat ér a dombóvári Electro4You üzletben!

Az akció időtartama: 2024.05.09-től 05.21-ig, illetve a készlet erejéig.