Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2012. Május 02. 12:00, szerda | Helyi
Forrás: Pintér Szilárd

Rangos falumegújítási elismerésben részesült Csikóstőttős

Rangos falumegújítási elismerésben részesült Csikóstőttős

Az előző pályázat nyertese, Alsómocsolád volt a házigazdája a negyedik alkalommal kiírt Magyarországi Falumegújítási Díj április 20-i átadóünnepségének. Itt vehette át Csikóstőttős díját Pintér Szilárd polgármester.

A belügyminiszter és a vidékfejlesztési miniszter által kiírt pályázat legjobbjainak kétnapos rendezvénysorozat keretében gratulált Kovács Péter, a Vidékfejlesztési Minisztérium vízügyi és Szaló Péter, a Belügyminisztérium területrendezési és építésügyi helyettes államtitkára.

A negyedik alkalommal meghirdetett Magyarországi Falumegújítási Díj ezúttal is az Európai Falumegújítási Díj pályázatának követelményein alapult, amelyet az Európai Vidékfejlesztési és Falumegújítási Munkaközösség (ARGE) írt ki. A bírálat két fordulóban történt. Az állami főépítészek elnökletével, a regionális fejlesztési ügynökségek, a LEADER Helyi Akciócsoportok és a Magyar Urbanisztikai Társaság Falutagozatának képviselőiből regionális zsűrik alakultak. Ezek végezték a beérkezett huszonkét pályamű előminősítését.

A pályázók végső sorrendjéről a Belügyminisztérium és a Vidékfejlesztési Minisztérium, az állami főépítészek, a Magyar Urbanisztikai Társaság és a Magyar Építőművészek Szövetségének képviselőiből álló bizottság döntött. A győztes végül a Pest megyei Újszilvás lett, amely a falufejlesztés legkiemelkedőbb minőségű megvalósításával érdemelte ki az elismerést. Újszilvást a Belügyminisztérium nevezi az Európai Falumegújítási Díjra is.

Csikóstőttős Tolna megyéből egyedüliként került a legjobb tizenhárom közé, ahol a zsűri a falumegújítás több területén elért kiemelkedő teljesítményért díszes Zsolnay-vázával, oklevéllel és 500 ezer forint vissza nem térítendő támogatással díjazta a települést. A bíráló bizottság a kiemelkedő szakmai munka elismeréseként ráadásul különdíjra is érdemesnek találta Csikőstőttőst.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.