Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Július 05. 00:00, péntek | Helyi

Repülő gumicsizma és több mint 100 veterán autó a Gunaras Rally-n

Repülő gumicsizma és több mint 100 veterán autó a Gunaras Rally-n

Werolexek,Tarbantok,Minik egymás ellen küzdenek a paraszt olimpián

Hogy ezek a dobogók, hogy is férnek meg egy helyen? A válasz nagyon egyszerű, 2013. július 12-14. között az „Autósok a civilekért” rendezvénysorozat keretében szombaton 80 Mini és 80 veterán autó áll rajthoz a kistérségi Gunaras Rally elnevezésű autós túrán. A túra résztvevői Gunarasról indulva a Dombóvári kistérség 17 települését érintve egy szív alakot formálva minden második településen, a klasszikus paraszt olimpiai versenyszámokban, (gumicsizma hajítás, talicskatolás, feleség cipelés) mérik össze erejüket.
Három évvel ezelőtt néhány veterán autós hagyományteremtő szándékkal szervezte meg az első „Autósok a civilekért” rendezvényt. A fő céljuk az volt, hogy a közlekedőket közelebb hozzák egymáshoz. A rendezvény az idei évben már egy teljes hétvégét betöltő országos programmá nőtte ki magát. Az első napon rendőrségi bemutatókkal, közlekedésbiztonsági és drog prevenciós előadásokkal, könnyed formában szeretnék a gyerekek és a felnőttek ismereteit bővíteni a rendőrség szakemberei segítségével.
A Gunaras Rally nevével ellentétben, nem egy gyorsasági verseny, hiszen a szintidők előtti beérkezést és a KRESZ által meghatározott szabályok megsértését a szervezők pontlevonással vagy súlyosabb esetben kizárással büntetik. A verseny célja a kistérség településeinek jobb megismertetése egy jó hangulatú autós túra keretében. A versenyzők között az előzetes jelentkezések alapján rajthoz áll közel 60 darab klasszikus Mini Moris, több veterán autó az egykori keleti illetve nyugati blokk országaiból . A megfelelő időjárás esetén akár egy Ford T-modell is rajthoz áll, hogy teljesítse a közel 105 km-es távot. És hogy a túra ideje alatt a nagyközönség se unatkozzon Kőváry Barna a népszerű autós újságíró szórakoztatja a közönséget. Gunaras központjában pedig egy nagyszabású autós és motoros kiállítást tekinthetnek meg az érdeklődök, és ha valakit a jelen autóversenyzői érdekelnek, ők sem maradnak nézelődni való híján, mivel a strandfürdő területén a változatos programok mellett a hazai rally, rallycross, terepjáró és túra autó bajnokságok hazai kivallóságai mutatják be járműveiket.
Vasárnap zenés ébresztővel, egy autós felvonulással zárul a benzingőzös hétvége. A szervezők sok szertetel várnak mindenkit, aki érdeklődik a két és négykerekű csodák iránt.

Kötelező, CASCO, lakásbiztosítással kapcsolatos kérdéseire Molnár Edit és Haris Tamás az AEGON Magyarország Zrt. megbízott partnerei válaszolnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.