Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Május 03. 06:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Boros Brigitta/TM Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Szekcsői henger a megyei ifjúsági katasztrófavédelmin

Szekcsői henger a megyei ifjúsági katasztrófavédelmin

Kaposszekcsői csapatok győzelmével zárult a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hagyományos felmenő rendszerű ifjúsági versenyének megyei döntője a Szekszárd melletti Sötétvölgyben.

A május 2-i döntőben a Szekszárd, Paks és Dombóvár katasztrófavédelmi kirendeltségek szervezésében megrendezett helyi fordulók nyertes általános és középiskolás csapatai - összesen 6 csapat 24 versenyzője - mérhették össze tudásukat. A versenyzők között voltak, akik már igazán rutinosnak számítanak a katasztrófavédelmi ifjúsági versenyek terén, de voltak olyanok is, akik most vettek először részt ilyen megmérettetésen.

A rendkívüli melegben a versenyzőknek hat állomáson kellett helyt állniuk. Elsőként egy tesztlap kitöltésével katasztrófa-, tűz- és polgári védelmi, jogszabályi, veszélyesáru-szállítással kapcsolatos ismereteikről adhattak számot, valamint a térképészeti feladatnál arról is meggyőzhették az állomásvezetőket, hogy mennyire ismerik Tolna megye városainak, veszélyes üzemeinek, vízfolyásainak, fő közlekedési útvonalainak elhelyezkedését. A következő állomáson gyakorolhatták az ideiglenes védmű elkészítésének fogásait, a homokzsákok szakszerű megtöltését és elhelyezését. Az elsősegély-nyújtó állomáson a versenyzőknek sérülteket kellett kimenekíteniük egy szennyezett területről, majd a kimenekített sérültet részesítették elsősegélyben. A tűzmegelőzés, tűzoltás során először is segítséget kellett kérniük a tűzoltóságtól, majd ezt követően egy szimulált lakástűzből menekítették ki az elhelyezett bábukat, végül a puttonyfecskendő használatával célba lőhettek. A versenyzőknek azt is be kellett bizonyítaniuk, hogy egy veszélyes árut szállító jármű balesete esetén is helyt tudnak állni, fel kellett ismerniük a járművek jelzéseit, tábláit, a veszélyesanyag-bárcákat és -piktogramokat. A verseny során összeállíthatták a kimenekítéshez, kitelepítéshez szükséges túlélő csomagjukat is.

Amíg a versenybizottság a pontokat összesítette, addig a Tolnai Tájak Íjász Egyesület tartott bemutatót, így a vállalkozó kedvűek kipróbálhatták magukat az íjászatban is.

Az idén is jó hangulatban telt megmérettetésen a következő eredmények születtek:

Általános iskolás kategóriában:

  1. Apáczai Csere János Bölcsőde, Óvoda, Általános és Középiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Kollégium Dombóvár, Kaposszekcsői Általános Iskolai Tagintézménye
  2. Baka István Általános Iskola, Szekszárd
  3. Bezerédj Általános Iskola, Paks

Középiskolás kategóriában:

  1. Kaposszekcsői Baráti Társaság
  2. Balogh Antal Katolikus Általános Iskola és Gimnázium, Paks
  3. Tolnay Lajos Gimnázium, Gyönk

A nyertes csapatok a május 18-19-én Győrújbarátban megrendezésre kerülő országos versenyen képviselhetik Tolna megyét.

További fotókat ide kattintva talál a Katasztrófavédelem megyei honlapján.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.