Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2019. Szeptember 22. 17:12, vasárnap | Helyi
Forrás: Dombóvári Belvárosi Általános Iskola

Szép belvárosis siker a natúrparki vetélkedőn

Szép belvárosis siker a natúrparki vetélkedőn

Szeptember 13-án Dombóvár Város Önkormányzata és a Kapos-hegyháti Natúrpark Egyesület a „Mindent vagy semmit” kvízjátékhoz hasonló izgalmas és vidám vetélkedőt rendezett a Tinódi Ház Pinceszínházában.

Számos csapat nevezett a város összes iskolájából. A diákok számot adhattak a Kapos-hegyháti Natúrparkkal, a terület gazdag természeti értékeivel, jelentős kultúrtörténeti örökségével, valamint Dombóvár természeti és helytörténeti érdekességeivel kapcsolatos ismereteikről.
Erre a különleges, csaknem kétórás kvízjátékra iskolánkból négy felsős csapat nevezett. Az izgalmas összecsapásokat és érdekes kérdéseket hozó versenyen a belvárosis diákok nagyon jól szerepeltek, hiszen a négyes döntőbe két csapatunk is bekerült. Itt kiélezett küzdelemben a 7. a fiúcsapata (Illés Zalán, Nagy Gábor Áron és Perei Viktor) a gárdonyisok mögött alig lemaradva a harmadik helyen végzett, míg a 7. a-s lányokból álló együttesünk (Klenota Zorka, Szirényi Lili Hanna és Vörös Viktória) megnyerte a versenyt.
Felkészítőik: Marton Csilla és Kurucz Gábor.
Kurucz Gábor

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.

2024. Május 09. 07:30, csütörtök | Helyi

Májusi áreső aranyat ér a dombóvári Electro4You üzletben!

Az akció időtartama: 2024.05.09-től 05.21-ig, illetve a készlet erejéig.

2024. Május 08. 09:34, szerda | Helyi

Szúnyoggyérítést végeznek Dombóváron

Dombóvár területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre megelőzés céljából. Majd tervezetten egy hónapon belül megismétlésre kerül.