Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Október 27. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Támogatás örökbefogadó családoknak és nevelőszülőknek

Támogatás örökbefogadó családoknak és nevelőszülőknek

Évi 19 millió forint vissza nem térítendő, lakás korszerűsítésére, illetve felújításra fordítható támogatással segíti a nevelőszülői vagy örökbefogadott gyermekeket nevelő családokat az OTP Bank Nyrt. az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködésben.

A kezdeményezés az előzetes tervek szerint évente 4-5 család lakhatásának jobbítását oldhatja meg. A nevelőszülői családok, valamint az örökbefogadott gyermeket, gyermekeket nevelő családok támogatása, életkörülményeik javítása érdekében az OTP Bank az Emberi Erőforrások Minisztérium Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárságával közösen Otthonteremtő Pályázatot hirdet.

A pályázat célja, hogy a rászoruló családokat lakásuk korszerűsítésével jobb életkörülményekhez segítse.

A pályázattal elnyerhető támogatás része/folytatása annak a május közepén aláírt értékmegőrzést biztosító megállapodásnak, amellyel több, mint 50 ezer gyámi betét sorsát rendezte az OTP Bank és a Minisztérium.

A felhívás évi 19 millió forint keretösszeget biztosít, amelyet a pályázók lakáskorszerűsítésre, úgy, mint komfort- és energiahatékonyság növelő, korszerűsítési, a fenntartási/üzemeltetési (rezsi) költségeket csökkentő munkákra és beruházásokra használhatnak fel.

A pályázatonként elnyerhető összeg maximum 4 millió forint, amire november 16-áig lehet pályázni a NIOK Alapítvány, 1122 Budapest, Maros utca 23-25. mfsz. 1. vagy palyazat@niok.hu címek valamelyikén.

A nyerteseket 2012. december 31-éig értesítik ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során