Városlista
2024. június 17, hétfő - Laura

Hírek

2017. Március 11. 12:00, szombat | Életmód
Forrás: mti

Természetes állapot a tavaszi fáradtság

Természetes állapot a tavaszi fáradtság

Bene Zsuzsa pszichológus szerint természetes állapot a tavaszi fáradtság, amelyet a tünetek száma és elhúzódása különböztet meg a depressziótól.

A szakember az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában közölte, általános, hogy télen kimerülnek a tartalékok, ezért is éljük meg a tavaszi fáradtságot, amelynek jobban ki vannak téve azok, akiknek korábban voltak pszichés problémáik. Klinikai állapotról, depresszióról viszont csak akkor lehet beszélni, ha a 9 fő tünetből 5 legalább két hónapig elhúzódik.

Elmondása szerint érdemes tudatosítani, hogy változó időszak van és meg kell vizsgálni, hogy az egyén hogyan áll az ilyen időszakokhoz, miként kezeli azokat.

Címkék: fáradtság, tavasz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 17. 13:05, hétfő | Életmód

Nem szabad etetni a vízimadarakat

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) arra kéri a lakosságot, hogy sehol, semmivel ne etessék a vízimadarakat.

2024. Június 16. 10:29, vasárnap | Életmód

A Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat a MOZ.GO Magyar Mozgókép Fesztiválon Veszprémben

A Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat, a legjobb rendező pedig a film alkotója, Koltai Lajos lett a Veszprémben rendezett MOZ.GO filmfesztiválon.

2024. Június 16. 10:24, vasárnap | Életmód

Már több mint 650 ezren regisztráltak a Gondosóra programra

A Gondosóra programra eddig már több mint 650 ezren regisztráltak, azaz mára minden harmadik 65 év feletti honfitársunk gondosóra-felhasználó - közölte a miniszterelnök főtanácsadója vasárnap a Facebook-oldalán.

2024. Június 15. 11:01, szombat | Életmód

Európai vadmacskák születtek a Szegedi Vadasparkban

Három európai vadmacska (Felis silvestris silvestris) született a Szegedi Vadasparkban, a kölyköket már a látogatók is megfigyelhetik - közölte az állatkert szombaton közösségi oldalán.