Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Július 05. 12:18, szerda | Belföld
Forrás: police.hu

Tizenhat fiút és egy lányt bántalmaztak szexuálisan a bicskei gyermekotthonban

Tizenhat fiút és egy lányt bántalmaztak szexuálisan a bicskei gyermekotthonban

Vádemelési javaslattal zárta le a bicskei gyermekotthon volt igazgatója és az egyik volt nevelője ellen indult büntetőeljárást a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság 10 rendbeli kiskorú veszélyeztetése bűntett, 2 rendbeli szexuális erőszak bűntett és 3 rendbeli szexuális visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást V. János 56 éves bicskei lakos ellen. Továbbá 4 rendbeli szexuális visszaélés bűntett és 5 rendbeli kiskorú veszélyeztetése bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást K. Béla 33 éves csákvári lakos ellen.

A nyomozás adatai alapján a bicskei gyermekotthon volt igazgatója és nevelője 17 sértett ellen követett el szexuális bántalmazást. Az ügy vizsgálatára az Országos Rendőr-főkapitányság a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságot jelölte ki. A nyomozók tavaly október 12-én házkutatást és helyszíni szemlét tartottak az otthonban. A rendőrök gáz-riasztó pisztolyt és több számítógépet is lefoglaltak az igazgató irodájából.

A nyomozók több mint 120 tanút hallgattak ki, akik közül 17 sértett lett, közülük 1 lány. A rendőrök az ügyben pszichológus, elme és informatikus szakértőket is kirendeltek. A szakértők főként homoszexuális tartalmú pornográf felvételeket találtak a lefoglalt számítógépeken. A nyomozás során több sértett elmondta, hogy az intézet egyik volt nevelője K. Béla is szexuálisan közeledett feléjük.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságon a nyomozást a napokban befejezték és az ügyben keletkezett 3200 oldalnyi nyomozati iratot vádemelési javaslattal a Fejér Megyei Főügyészségre megküldik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során