Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Február 06. 21:00, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Több mint háromezer közfoglalkoztatott Tolnában

Több mint háromezer közfoglalkoztatott Tolnában

3.300-an vesznek részt a Tolna megyében 1,8 milliárd forintos támogatással február elején indult közfoglalkoztatási programokban - mondta hétfőn a Tolna Megyei Kormányhivatal főigazgatója Szekszárdon, sajtótájékoztatón.

A Startmunka mintaprogramban jelenleg 645 fő dolgozik, és folyamatosan bővül a foglalkoztatottak köre - tette hozzá László-Varga Zsuzsanna.

Mint mondta, Tamási és Dombóvár térségében 47 településen összesen 1.214 munkanélkülit vonnak be a mintaprogramba, akik az év végéig napi nyolcórás munkát végeznek. A programra 844 millió forintos keret áll rendelkezésre.

A főigazgató tájékoztatása szerint a legtöbb ember, 1.750 fő a hagyományos közfoglalkoztatás keretében kap munkát; ők átlagosan öt hónapig napi hat órában dolgozhatnak. A programrészre 481 millió forintos támogatást kapnak az önkormányzatok.

Országos közfoglalkoztatási programok keretében 398 millió forintos támogatásból 316-an végeznek erdőgazdálkodási és vízgazdálkodáshoz kapcsolódó fenntartási munkákat a Gyulaj Zrt.-nél, a Kapos-Koppányvölgyi és a Duna-Sió Menti Vízi Társulánál.

További 108 ember a már korábban elkezdett szociális földprogramokban dolgozhat várhatóan június közepéig, 96 településen száz fő pedig szociális kapcsolattartóként március végéig végez munkát.

Keller Anikó, a kormányhivatal munkaügyi központjának igazgatója kérdésre válaszolva közölte: a közfoglalkoztatási programokban részt vevő szakképzetlen dolgozók 71.800 forint közfoglalkoztatási bért kapnak, ami 47.029 forint nettó keresetet jelent. A szakképzettek 92.000 forint garantált közfoglalkoztatási bére nettó 60.260 forint. A foglalkoztatást helyettesítő támogatás összege 22.800 forint.

A munkaügyi vezető tájékoztatása szerint jelenleg 16 ezer Tolna megyei munkanélküli szerepel a hivatal nyilvántartásában, ami 14 százalékos munkanélküliségi rátának felel meg; a most elindult foglalkoztatási programok ezt az arányt lényegesen csökkentik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.