Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Május 11. 08:50, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Újabb nagyszabású ellenőrzést tart a rendőrség

Újabb nagyszabású ellenőrzést tart a rendőrség

A gyalogosok biztonsága érdekében balesetmegelőzési ellenőrzést tart a rendőrség, a Zebra terv kedden kezdődik és több napon át tart - közölte a police.hu hétfőn.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a közleményben kiemelte: évente átlagosan 2500 gyalogost ütnek el Magyarország közútjain, közülük 150 ember életét veszti a balesetben. 2500 gyalogosból mintegy ezret kijelölt gyalogos-átkelőhelyen ér baleset. A zebrán történő gázolások nagyságrendileg 2,5 százaléka halálos kimenetelű.

Azt írták: a gyalogosok okozta baleseteken belül vezető helyen áll az óvatlan, hirtelen lelépés az útestre. A második leggyakoribb ok a tilos jelzésen és a tiltott helyen való áthaladás.

Megjegyezték: az autóvezetők felelőssége, hogy kellő óvatossággal, figyelemmel és mérsékelt sebességgel közelítsék meg az olyan helyeket, ahol gyalogosok hirtelen megjelenésére lehet számítani - legyen szó gyalogos-átkelőhelyről, busz- vagy villamos-megállóhelyről.

A május 11. és 13. között tartandó "Zebra terv" akció során a rendőrök elsősorban a közlekedésbiztonsági szempontból indokolt helyeken lesznek jelen, az ellenőrzések konkrét helyszíneit előzetesen nem hozzák nyilvánosságra.

"A rendőrök nagy hangsúlyt fektetnek mind a gyalogosok, mind a járművezetők szabálykövető magatartásának ellenőrzésére, amely történhet testkamera és civil járművek alkalmazásával is" - olvasható a rendőrségi közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.