Városlista
2024. május 25, szombat - Orbán

Hírek

2019. Július 09. 10:00, kedd | Helyi
Forrás: Fekete István Kulturális Egyesület

Vadászoktatás Fekete István szellemében

Vadászoktatás Fekete István szellemében

A siófoki Fekete István Oktatóterem képzési programjában a korábban alapfokon végzett hallgatók gyűltek össze,

hogy tudásukat, ismereteiket az etika, a stílus és a biztonság területén a minőség iránti elkötelezettségükkel tovább fejlesszék.

Így középfokú végzettséget szereztek. Féléves képzés keretében a biztonság és a jó lőtechnika és a vadászat etikus magatartása adta a képzés fő témakörét. 14 fő kapott erről a képzésről oklevelet.

A program a dombóvári Fekete István Múzeum megtekintésével kezdődött, ahol jómagam, mint az intézmény alapítója fogadtam a kedves vendégeket. Majd a nagy magyar író szülőfaluját, Göllét kerestük fel. Ott a szülőházban Deres Károlyné gondnok kalauzolt bennünket, s végül a temetőben felkerestük az író és felesége sírját, ahol elhelyeztük a megemlékezés virágait és egy koszorút az író tiszteletére és emlékére.

Innét a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. csibráki vadászházához vezetett az utunk, ahol Kovács Tamás vadászati osztályvezető fogadta a hallgatókat és vendégeket. Szollár András képzés vezető ünnepélyes keretek között kiosztotta az okleveleket és egyben gratulált a végzős hallgatóknak és sok sikert, eredményes munkát kívánt nekik ez elkövetkezendő vadászati időkre.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 24. 22:42, péntek | Helyi

Izgalmas programok, rendhagyó órák

A KULTUP program először jutott el Dombóvárra. A Déryné program keretében 7 csoport vett részt a TMSZC Apáczai Csere János Technikum és Kollégiumban a színházi, kulturális és zenés előadásokon.

2024. Május 24. 10:30, péntek | Helyi

A Fekete család barátai látogattak Dombóvárra és Göllébe

Fekete Magdolna irodalmi hagyatéki gondnok és Tóth Árpád, ifj. Fekete István író barátja látogattak el Dombóvárra Bodó Imre múzeumalapítóhoz és feleségéhez, Líviához.

2024. Május 23. 11:12, csütörtök | Helyi

Gelei József egykori válogatott kapus járt a Fekete István Múzeumban

Berki Zsolt ötletgazda szervezésében immár második alkalommal került megrendezésre az Esterházy Miklós Technikum és Szakképző Iskola műfüves pályáján a Buzánszky Jenő középiskolai Futball Torna.

2024. Május 22. 08:11, szerda | Helyi

Önkéntesek tisztították meg egy dombóvári utca környékét

A MÁV Zrt. dombóvári munkatársai, valamint a Dombóvári Karatesuli Egyesület Szabó Csaba vezetésével és a helyi Dombóvári Városi Horgász Egyesület fogott össze egy nemes cél érdekében.