Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. Január 11. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Videóra vette a bántalmazást két fiatal a kaposvári gyermekotthonban

Videóra vette a bántalmazást két fiatal a kaposvári gyermekotthonban

Elfogta a rendőrség pénteken a kaposvári gyermekotthonban történt bántalmazás másik gyanúsítottját - tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrségi honlapon.

A körözött 16 éves fiatal bűnügyi őrizetbe került, és kezdeményezték letartóztatását. A gyanú szerint ő követte el a bántalmazást, a bűncselekményről a felvételt a korábban elfogott és kihallgatott társa készítette - olvasható a közleményben.

A főkapitányság azt írta, hogy a kaposvári kapitányság súlyos testi sértés kísérlete miatt nyomoz, a nyomozók kihallgatták a sértettet és tanúkat is meghallgattak a gyermekotthonban.

Jelezték, hogy miután a nyomozóhatóság tudomást szerzett az esetről, hivatalból, soron kívül büntetőeljárást rendelt el, és azonnal megkezdte az ügy körülményeinek vizsgálatát.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma korábban azt közölte, hogy Fülöp Attila, a minisztérium szociális ügyekért felelős államtitkára belső vizsgálatot indított a Zita Speciális Gyermekotthonban történt esettel összefüggésben.

A közleményben azt írták, hogy az államtitkár - akinek pénteken jutott tudomására a közösségi médiában a bántalmazásról megjelent felvétel - tájékoztatást kért a gyermek jelenlegi állapotáról és vizsgálat lefolytatására utasította az intézményt fenntartó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatóját. Hangsúlyozták: a gyermekvédelemben is zéró tolerancia érvényes a bántalmazással szemben.

A közösségi médiában megjelent videón az látható, hogy egy fiú a szobatársát üti és rúgja, a videó készítője pedig nevetve követi az eseményeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során