Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Május 15. 10:41, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI, MTI Fotó: Varga György

Vihar - Dombóvár és Kaposvár között megindult a vonatközlekedés

Vihar - Dombóvár és Kaposvár között megindult a vonatközlekedés

Több helyen megindult a vonatközlekedés, de továbbra is jelentős, akár másfél órás késésekre is számítani lehet a dél-balatoni vasútvonalon - közölte a Mávinform csütörtök reggel az MTI-vel.

Mint írták, hajnal óta gondot okoz a viharos erejű szél a Somogy megyei vasútvonalakon.
Közleményük szerint a Budapest-Fonyód-Nagykanizsa, illetve Keszthely vonalon jelentős, 30-40 perces, vagy akár egy-másfél órás késésekre kell készülni. A legnagyobb gondot a dél-balatoni vasútvonalon okozza a viharos erejű szél, több helyen zárlat van, Balatonboglárnál kidőlt fa rongálta meg a felsővezetéket. Emiatt Balatonlelle-felső és Balatonboglár között nem közlekedhetnek a vonatok. A zárlat miatt nincs áram a felsővezetékben Balatonszárszó-Fonyód-Nagykanizsa, illetve Balatonszentgyörgy és Keszthely között.
A MÁV-Start a dél-balatoni vonal egy szakaszán vonatpótló buszok beállítását tervezi.
Dombóvár és Kaposvár között viszont megindult a vonatközlekedés, miután Taszárnál helyreállították a hajnalban leszakadt felsővezetéket. A Dombóvár-Kaposvár-Gyékényes vasútvonalon is helyreáll a menetrend, a villanymozdonyok ismét közlekedhetnek.
Emellett Bak és Zalaegerszeg, valamint Darány és Szigetvár között is megindult a vonatközlekedés. Korábban mindkét helyen fa dőlt a sínekre. A Pécs-Szentlőrinc-Barcs-Gyékényes vonalon is menetrend szerint közlekednek a vonatok. A Kaposvár-Tab-Siófok közötti vonatok viszont a hajnali órákban történt fakidőlés miatt még késnek a szerelvények.
A Mávinform azt javasolja az utasoknak, hogy utazás előtt tájékozódjanak a Mávdirekt 06 40 49-49-49-es helyi tarifával hívható telefonszámán.

Címkék: vihar, vonat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.