Városlista
2024. május 25, szombat - Orbán

Hírek

2012. Február 27. 21:15, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Visszakerül munkakörébe két elküldött Orangeways-dolgozó

Visszakerül munkakörébe két elküldött Orangeways-dolgozó

Visszahelyezte munkakörébe a Szekszárdi Munkaügyi Bíróság hétfőn az Orangeways két elbocsátott dolgozóját. Mindkettejüknek a 2011. december 13-ai sztrájk után mondtak fel.

Dobi István, a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) elnöke az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a bíróság Dávid György, a SZAKSZ Tolna megyei elnöke és Kun Sándor autóbusz-vezető munkajogi perében első fokon, nem jogerősen hatályon kívül helyezte a munkáltató, a Tribune Ventures Hungary Zrt. - korábbi nevén Orangeways Zrt. - rendkívüli felmondását, és kötelezte a munkáltatót a kiesett munkabér megtérítésére is.

További hat dolgozó munkajogi perében ítélet nem született, a tárgyalást a bíróság a felperesek meghallgatása után április 2-re napolta el. Az alperes Tribune Ventures Hungary Zrt. jogi képviselője - a szabályos idézés ellenére - egyik tárgyaláson sem jelent meg - olvasható a közleményben.

A szakszervezet elnöke emlékeztetett: a Tribune Ventures Hungary Zrt. a Dombóvár és Tamási térségben, 2011. december 13-án spontán munkabeszüntetésben részvevő 42 autóbusz-vezető közül 8-at rendkívüli felmondással elbocsátott, a döntést a munkavállalók a Szekszárdi Munkaügyi Bíróságon megtámadták.

A Gemenc Volán Zrt. 2012. december 31-ig kötött alvállalkozói szerződést az Orangeways Zrt.-vel Tamási és Dombóvár térségében a helyközi közlekedés lebonyolítására; a decemberi munkabeszüntetésre az után került sor, hogy az Orangeways Zrt. autóbuszvezetői nem kapták meg időben novemberi bérüket. Kovács Miklós, a cég vezérigazgatója januárban bejelentette: a jogellenes sztrájk alatt keletkezett hárommillió forintos kár miatt polgári jogi igényt támaszt a szakszervezettel szemben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 24. 22:42, péntek | Helyi

Izgalmas programok, rendhagyó órák

A KULTUP program először jutott el Dombóvárra. A Déryné program keretében 7 csoport vett részt a TMSZC Apáczai Csere János Technikum és Kollégiumban a színházi, kulturális és zenés előadásokon.

2024. Május 24. 10:30, péntek | Helyi

A Fekete család barátai látogattak Dombóvárra és Göllébe

Fekete Magdolna irodalmi hagyatéki gondnok és Tóth Árpád, ifj. Fekete István író barátja látogattak el Dombóvárra Bodó Imre múzeumalapítóhoz és feleségéhez, Líviához.

2024. Május 23. 11:12, csütörtök | Helyi

Gelei József egykori válogatott kapus járt a Fekete István Múzeumban

Berki Zsolt ötletgazda szervezésében immár második alkalommal került megrendezésre az Esterházy Miklós Technikum és Szakképző Iskola műfüves pályáján a Buzánszky Jenő középiskolai Futball Torna.

2024. Május 22. 08:11, szerda | Helyi

Önkéntesek tisztították meg egy dombóvári utca környékét

A MÁV Zrt. dombóvári munkatársai, valamint a Dombóvári Karatesuli Egyesület Szabó Csaba vezetésével és a helyi Dombóvári Városi Horgász Egyesület fogott össze egy nemes cél érdekében.