Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2019. Március 27. 08:20, szerda | Helyi
Forrás: Dombóvári Belvárosi Általános Iskola

Víz – óceán – Belvárosi

Víz – óceán – Belvárosi

Barna, sárga, zöld, fehér, piros és KÉK színektől pompázott március 22-én, pénteken a Belvárosi Általános Iskola aulája!

A víz világnapját - hagyományaikhoz híven - idén is egy mozgóképpel ünnepelték a tanárok és a diákok. Ezúttal a föld felszínét formálták meg, megszemélyesítették a kontinenseket. Kékben áramlottak, hullámoztak az óceánok, pirosban „forgott” a Föld nyugatról keletre az Omega együttes „Mozgó világ” című zenéjére. Több száz kisdiák együtt élte így át e jeles napot. A műsort Ockenfusz Enikő munkájának köszönhetjük.

A felső tagozatban évfolyamonként más programok is voltak. Az ötödikesek Somfalvi Ircsi nénivel filmet néztek a víz körforgásáról, amit utána megvitattak, értelmeztek. A hatodikos osztályok Kertész Viktória amatőr búvár előadását hallgatják, képeit nézik jövő pénteken. A hetedikesek Csáki Anita és Embersitsné Bóta Éva tanárnő vezetésével az Apáczai Természettudományi Laboratóriumban kísérleteztek a vízzel. A nyolcadik évfolyam – mint minden évben – a Gunarasi úton a vízműnél volt üzemlátogatáson, ahol Somfalvi Józsefné és Fodor Balázs mutatta a be a dombóvári ivóvíz eredetét, tisztítását, a hidroglóbusz jelentőségét. A hallottakról totót oldottak meg a csapatok.
„Egy csepp Belvárosiból” az idén háromóceánnyira duzzadt a víz világnapját ünneplő gyerektömeg!

Somfalvi Józsefné

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.

2024. Május 09. 07:30, csütörtök | Helyi

Májusi áreső aranyat ér a dombóvári Electro4You üzletben!

Az akció időtartama: 2024.05.09-től 05.21-ig, illetve a készlet erejéig.