Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Augusztus 10. 07:00, szombat | Helyi
Forrás: dr. Kriston Vízi József

Zágrábtól Pécsig - A MÁV Dél-dunántúli jubileumáról

Zágrábtól Pécsig - A MÁV Dél-dunántúli jubileumáról

A Dombóvári Városszépítőket még ez év tavaszán kérte fel a MÁV Pécsi Területi Igazgatósága arra, hogy működjenek közre a centenáriumára készülő nagy múltú szervezet programjaiban.

Ezek közül az egyik kiemelkedő eseménynek számít az a vasúttörténeti kiállítás, amelyet dr. Kriston Vízi József forgatókönyve alapján s Pókay Zoltán területi forgalmi szakértővel együtt egy jól szervezett munkacsoport készített el a nagy népszerűségnek örvendő pécsi Árkád Üzletközpontban.

Kertész Tamás, Erdős Gábor és Herczeg Gyula rendszerezésével, valamint az Apáczai Csere János Középiskola 9. évfolyamosainak nyári gyakorlatosai segítségével került kiválasztásra az az anyag és installáció, amely a Dombóvári Csomópont számos dolgozójának révén került helyére röviddel ezelőtt. Így már semmi akadálya nem volt a végleges elrendezésnek, amelyben a két (múzeumi és vasút-kapcsolati) szakember mellett Bordi Anna, Rajna Melinda és Schnetz János dombóvári múzeum-barátok, valamint Németh Tibor pécsi dekoratőr együttműködése révén született meg az egy hétig, augusztus 14-én késő esti nyitva tartó, látványelemekkel teli interaktív kiállítás e fontos egysége. A tablók szintén Dombóváron, Varsányi Gyula reklám-stúdiójában készültek.

A kiállítás megnyitásával egy időben a Palatinus City Center Bartók Béla terem adott otthont a jubileumi megemlékezésnek, melynek során egy tanulmánykötetet is bemutattak Imre Lászlóné és Dr. Majdán János szerkesztésében. A CD-melléklettel ellátott, 320 oldal terjedelmű kiadványban több dombóvári szerző, így pl. Harangozó László és Gáspár István is jegyez izgalmas összefoglalót.

A reggeltől későestig nyitva tartó, klimatizált üzletház földszintjén a Máv-Start pultjánál a Múzeum Megálló névre keresztelt Dombóvári Vasúti Gyűjtemény – különböző címletű – pártoló jegyei is megvásárolhatók.

dr. Kriston Vízi József

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.